20 Mayıs 2012 Pazar

Red Kit İstanbul'da



Çocukluğum çizgi roman okuyarak geçti. Nedense ebeveynler çocuklarının çizgi roman okumasını hoş karşılamazlardı seksenlerde. Annem Teksas Tom Miks’lerimi saklar babamsa bir daha okumamam için azarlardı. “oğlum bak Deli Ahmet abinde çizgi roman okuyarak delirmişti” diyordu.(öldü Ahmet ağbi yıllar önce, Allah rahmet eylesin)Şimdilerde nasıl bilmiyorum ama tahmin ediyorum ki çocuğum bir şey okusun da ne okursa okusun diyor olmalı aileler. Çizgi roman merakı sayesinde okula gitmeden okumayı çözdüm ve beraberinde çizime merak saldım. İyide bir çizer oldum diyebilirim rahatlıkla. Bir süre sonrada çocuk öyküleri falan derken iyi bir okuyucu oldum. Özetle çizgi roman okumak isteyen çocuklarınızı rahat bırakın derim ben. Malum, takipçilerimin hemen hepsi kadın ve birçoğu da anne sanırım, bu tavsiyeyi yerinde buldum bu nedenle :) Hem bilen bilir Red Kit hayranı bir Başbakanımız vardı zamanında,yani iyidir çizgi roman okumak.

                     Bu konuyu neden açtığıma gelince, Yapı Kredi Kültür Merkezi 10 Mayıs-17 Haziran arası Red Kit’e ev sahipliği yapıyor. Henüz bende gidemedim ama dün 19 Mayıs’ı Taksim’de kutlarken önünden geçtik (güzergâhımız dâhilinde olduğundan) şöyle bir içeri baktım güzel iş çıkarmışa benziyorlardı. Face’den bir arkadaşım gitmiş, resimlerini de benle paylaştı. Pek memnun olmadığını söyledi ama onun ve benim gibiler için normaldir bu, Red Kit’in külliyatını yazacak kadar bilgili olunca insan :) Unutmadan sergi ÜCRETSİZ. Bir hafta sonu eğer İstanbul’da ikamet ediyorsanız gitmenizi tavsiye ederim. Bende en kısa zamanda gideceğim ;)

Ha! Ayrıca az önce öğrendim,Conan'ın çizerlerinden biri olan Ernie Chan bugün ölmüş,mekanı cennet olsun..


9 yorum:

  1. Sozum ona okumadim, Sozum ona cocukluk Anilarimi cok seviyorum red kit gibi demedim. :)

    YanıtlaSil
  2. Siz ve çocukluk travmalarınız ;)

    YanıtlaSil
  3. benim çocukluğum da bu kitaplarla geçti..ve evet, haklısın, çocuklarım okusun da ne okursa okusun diyecek haldeyim...

    YanıtlaSil
  4. ben kızlar çizgi roman okumaz sanıyordum oysa,bu iki yorum şaşırttı beni doğrusu :)

    YanıtlaSil
  5. aa olur mu, kaptan swing, kızılmaske, mister no.... hepsi benden sorulur:)) okumayı çok sevdiriyorlar ama..küllenen aşk yazımı oku görürsün :))

    YanıtlaSil
  6. Evet okudum :)daha öncede okumuşum zaten,yorumda şey ettim :)

    YanıtlaSil
  7. Tommiks ve Zagor sonra da Mr No bayılırdım ayol!

    YanıtlaSil
  8. Şaşkınlığım hâlâ devam etmekte ne çok çizgi roman okurmuş kadınlar ayol :)

    YanıtlaSil
  9. kitapların üstünde "kadınlara göre değil " ibaresi yoktu ki :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...