1 Eylül 2015 Salı

57 nolu yolcu


“ barbarlık insanlığın doğal halidir. Uygarlık ise olayların akışı sonucu oluşan anormal hali. Ve sonunda daima barbarlık hâkim olacaktır.”  Kanlı bir macerasının sonunda bol köpüklü şarabını masaya sertçe vurarak böyle söyler Conan.

Ömrü hayatım boyunca belki de kimseyle kavga etmedim, kavgadan kasıt dövüşmek işte. Bundan birkaç gün önce – anlatsam sonuna kadar haklıyım, emin olun- herifin tekine saldırdım. Birden beni ve onun çevresini birkaç kişi sardı ve dövüşmemiz engellendi.  Arada yediğim küfürler bana kâr kaldı.

“Süper egon çok gelişmiş Levent” demişti bundan çok önceleri bir ablam. Henüz anlamını bilmediğim için şiddetle karşı çıkmıştım. Ne egosu be ne diyorsun sen, hem de süper gibisinden. Haklıymış, hem de çok. Öyle gelişkin bir süper egom var ki yıllarca idim ile kıyasıya çatıştı. Ve her seferinde o kazandı, peki ne oldu, bu amansız mücadele sonunda bastırılan id patlak verdi. Ve teşhis: “levent bey, obsesif bozukluğunuz var. Telâşe kapılma iç şu hapları geçer.” 

Süper ego aşırı gelişmiş vicdandır kısaca sayın okur. Bir şey yapmadan evvel kırk defa düşünür, kılı kırk yararsınız. Bırakın biriyle dövüşmeyi, birine söylediğiniz çok masum bir laf bile içinize yara olur, uykularınız kaçar, nefesiniz tıkanır vesaire. İnsana dair olması gereken çok insani bir tepkiyi bile veremezsiniz.  Neyse çokta fazla bilmediğim konular ve terimlerle kafanızı karıştırmayayım.

Yılların işsizliği işte, fukaralığın dibine dibine vurmuşken el mahkum daha en baştan olmayacağı belli bir işe başladım. Başladım da n’oldu, ne sinir kaldı ne asap. Bütün o. çocukları aynı yere toplanır mı yahu? Toplanırmış sayın okur. İşte ilk defa idim baskın geldi ve saldırdım puşt herife, o da yarıda kaldı, bi boka benzemedi.

Temel uçağa binmiş bir gün, derken bir türbülans fırtına falan… Pilot anons etmiş: sayın yolcular on dakikaya düşüyoruz herkes son duasını etsin. Temelin yanındaki hemen başlamış: Allah’ım yıllarca kocamı aldattım her önüne gelenle yattım affet beni. Arkasındaki: Tanrım, yıllarca çaldım çırptım, kul hakkı yedim affeyle. Bir diğeri: ey Allah’ım haram desem bende, orospuluk desen bende, yalan dolan bende affet yarabbi. Bir başkası: Allah’ım karımı en yakınlarıyla bile aldattım, dostlarımı hep arkasından vurdum, rüşvet yedim, kara para akladım affet. Bu tüm uçakta böyle sürüp gitmiş. Sıra gelmiş Temel’e herkes ne diyeceğini merakla beklemiş. Temel ellerini semaya açıp söyle demiş: Eyy Allah’ım! Bunca o.çocuğuyla birlikte aynı uçakta olduğum için beni af eyle.

İşte durumum biraz da budur sayın okur. Bir suçlu varsa benim sanırım. Yıllarca beyoğlunda sürtmeyip adam akıllı, seveceğim bir işe kanalize olsaydım şimdi burada olmayacaktım. Kendim ettim kendim buldum. Neyse, yazarım yine bir ara hoşçakalın.


8 yorum:

  1. bu arada yazmadım edemedim iki üç hafta önce Atv'de izlemiştim gene aynı kanalda şu an oynuyor. İzleyin lan bu filmi seveceksiniz :

    http://www.sinemalar.com/film/192696/uzun-hikaye

    YanıtlaSil
  2. Ne diyeceğimi bilemedim be Levo. Elinden geldiği kadar insanları umursama desem, bütün kötülükler insanların maskeli yüzlerinde. Bu dünyada kendisini üstün varlık olarak tanımlayan insan olmasaydı, bu dünya gerçekten cennet olurdu. Onun için insan işte her türlü puştluğu yapar de geç.
    Ne derler her kötü olayda bir olumlu yön vardır. Mutlaka iş bulursun. Nolur şu %99 i berbat bir varlık olan insanlara karşı vicdanlı olma.

    YanıtlaSil
  3. Eminim seni okuyan çoğumuzun başına gelmiştir :)

    Boşvermeyi, sallabaşlığı biraz öğrenmemiz lazım
    düzenbazlığı da :)

    yorumundaki linke tıklayamıyorum, tek tek yazmaya da üşendim;

    Mustafa Kutlu2nun Uzun Hikaye'sinin filmi mi o, mevzuya denk :)

    YanıtlaSil
  4. homosantrizm diyorsun özetle, evet haklısın Nilü. peki gerçekten her kötü olayda olumlu bir yön var mıdır? İnsanoğluna karşı vicdana gelince,eğer insana olan inancımı yitirirsem yaşayamam, o yüzden vicdanım daim olacaktır.

    YanıtlaSil
  5. "Boşvermeyi, sallabaşlığı biraz öğrenmemiz lazım düzenbazlığı da"
    yapamayacağım şeyler bunlar Narda hanım.
    evet o film, hakketten mevzuya birazda olsa yakın di mi. benimde lakabım sosyalist zaten.

    YanıtlaSil
  6. Bazen diyorum ki, bunca insan haksız da sen mi haklısın be Telve... Ama öyle işte. Haklıyım. Susuyorum, sustukça üstüme geliyorlar. Şu süper egomuzda bütün suç sanırım.

    YanıtlaSil
  7. çok kendince bir bağırış olmuş, duyarlı ve vicdanlı insan hayata 1 -0 yenik başlıyor zaten dostum. hayat öğretiyor, ama zamanla. umarsız ve pervasızlık geçerli günümüzde.her defasında yanılırım belki diyorum. ama yanıltmıyorlar.yanıltmıyorlar...sevgilerle

    YanıtlaSil
  8. sevgilerle Ercan bey...
    hoş ! "E"nin açılımı Ercan mı bilmem ama öyle çıktı ağzımdan :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...