30 Temmuz 2012 Pazartesi

uzun saçlarım kadar sıska bacaklarımda dert oldu millete


KENDİNLE BARIŞIK OL GÖRÜNTÜN UĞRUNA SAĞLIĞINLA OYNAMA

Gogula girip kilo problemi yazınca karşınıza milyarlarca site çıkar bunla alakalı. Binlerce diyet formülü,zayıflama hapları, egzersiz hareketleri, sözüm ona şifalı bitkiler daha bir sürü ıvır zıvır. Dünya hızla obeziteye doğru giderken  gayet de normal . Yalnız benim gibi kalan son birkaç milyon zayıf insana yapılan dayatmayı anlamam imkansız. En çok da kilo problemi çekenler yapıyor bunu. Asla kilolu biriyle dalga geçmedim, vah vah ne bu kilolar diyerek rencide etmedim. Hatta bu dayatmaya direnip fazla kilolarıyla  barışık insanları hep takdir ettim.

Nip Tuck dizisini bilen bilir. Standarda oturtulmuş bir güzellik anlayışı yaratıldı. Kalkık burunlar,dik popolar, 38 hatta 36 beden elbiselere girme çabası. Daha onlarca örnek verebilirim, bunun uğruna ne çok kişinin saatlerce koşu bantlarında turladığı, estetisyenlere,diyetisyenlere,ilaç firmalarına  akıtılan paralar aşikar. Karşılığında sağlığını kaybeden milyarlarca insan olduğu da apaçık bir gerçek.

183 cm boyunda 60-65 kilo civarı bir adamım. 32 yaşımda olmama rağmen hâlâ saatlerce basketbol oynayabiliyor, günde 5-6 kilometreyi hemde 25-30 dakikada banamısın demeden koşabiliyorum. Basketteki rakiplerim olsun, parkta koşu yolundakiler  olsun hemen hepsi benden genç. Hatta 16-17 yaşında bir çoğu,buna rağmen performans olarak çoğunun üzerindeyim. Günde bir paket sigara içmeme, içkiyi buldu mu sünger gibi çekmeme karşın hayatı boyunca bunları ağzına sürmemiş binadaki komşularım merdivenleri çıkarken nefes nefese kalıyorken ben oralı bile değilim.

Ama hepsinin ağzına pelesenk olmuş şu cümleler : Levent çok zayıfsın,biraz yesene.Rüzgar çıksa alıp seni götürecek.Fasulye sırığı gibisin,kemik torbası mübarek,iskeletor gibisin. Leylek bacaklı vb.
Ulan, şükürler olsun bugüne dek önemli bir sağlık problemim olmadı. Zayıfım evet ama kemik çatım oldukça geniş,upuzun omuzlara sahibim.Kollarımdaki kaslara çoğunuzun imrenerek baktığını da gördüm. Evet kaburgalarım sayılıyor,yukarıdaki resimde olduğu gibi omuzlarımda iki sivri kemik var veee kesinlikle haklısınız bacaklarım çokk zayıf ve çok komik. Kadın mıyım oğlum ben,napıcam güzel bacakları.. Şu iki resme bakınca zayıf levent  tercihimdir,kimse kusura bakmasın.

Bu yazıyı kaleme aldığıma göre anlamışsınızdır ki artık burama kadar geldi (çenem hizası) Ağzımda sigarayla çizdim kendimi zira sigara içenlere karşıda yapılan faşizan tutumu anlamıyorum. Artık sokakta sigara içerken bile pis bakışlara maruz kalıyorum. Özetle kahrolsun faşizm,her  türlüsü.
Not: şu painte yeni alışmaya başladım,yoksa ben iyi bir çizerim.vallah bak,yeminle :)

6 yorum:

  1. Kıskançlıktan sana laf söylüyorlar bence Levent :) Sen kendinle barışıksın ya, boş ver millet ne derse desin..

    YanıtlaSil
  2. ya levent o bende de var, nasıl oluyor ya, bende günde bir paket sigara içiyorum,alkol desen sünger (ama ciddi bir sünger,kız süngeri değil) ve söylemesi ayıp taş gibiyim.bir kırış bir yaşlan,yok.halbukiş kendime kötü davranıyorum bu yeni zaman diyetisyen geyiklerine göre hem de çok kötü.acaba tak diye mi gideceğiz? ne dersin.bir de nip tuck benim en favori dizimdir.

    YanıtlaSil
  3. bence kilo almanın en kestirme yolu evlenmen :=)

    YanıtlaSil
  4. evet bence de kıskanıyorlar.Kendimle barışık olmaya gelince,görüntümle barışığım ama kendimle hep bi kavgalıyım :)

    YanıtlaSil
  5. Demek kız süngeri değil,sanırım biz sirozdan ecelimizle tak diye gidiceğiz :)Nip Tuck ne güzeldi yaa..
    Maaaakeee meee beatifulll ;))

    YanıtlaSil
  6. hahhaaa :) Bu da sıkça söylenen ama sanki bir gıdım gerçeklik payı olan argümanların başında geliyor :) Ama Buket,coraline'de evlilik aynı etkiyi yapmamış yorumuna bakınca :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...