12 Mayıs 2017 Cuma

bwebbefnwwkgnglw


Naber? yazacak bir şeyi olmadan da geçilir mi yazının başına,eh! şu an bunu yapmaktayım demek ki olabilitesi varmış. ne anlatsam ki... vallahi beni soracak olursanız iç güveysiden halliceyim işte. iş güç falan derken günler akıp geçiyor. acaba ehliyet mi alsam yoksa şu metal dekorasyon atölyesini mi açsam ikilemi içerisindeyim, hepsini sittir et senelik izninde bir İtalya seyahati yap diyor bir yanım. doğrusunu söylemek gerekirse hiç yurt dışına çıkmadım ve ileride evlenmeye falan kalkışırsam (niyetim yok ama belli mi olur ) bir daha bunu hiç gerçekleştiremeyeceğime adım gibi eminim. İşte insanda çük kadar para olunca böyle apışıp kalıyor. dur bir neden sonuç ilişkisi yapayım,siz de belki yardımcı olursunuz :

EHLİYET : neden ehliyet istiyorum ? Vallah arkadaşlar yaşla mı alakalı bilmem artık toplu taşıma ile dolaşmak öyle zor geliyor ki bünyeme, ki İstanbul'da yaşadığımın altını çiziyorum. Biliyorum diyeceksiniz ki,araba aldın bu sefer de park sorunu falan,onu da düşünmedim değil ama ne bileyim yahu. Hem belki araba ile turlamanın da rehabilite edici bir yanı vardır.Tamam gülmeyin İstanbul trafiğinde sinir sahabısı olur insan biliyorum. yahu ne bileyim zaman zaman bizim Trakya taraflarına gece yolculukları falan yaparım belki diyorum. yani ulvi amaç biraz olsun kafa dağılsın.

ATÖLYE: neden atölye ? yahu benim baba mesleği demir doğramacılık,yani bir soğuk demir doğrama ustasıyım ben aynı zamanda. iki vardiyeli bir işte çalışıyorum ve sadece cuma günleri izinliyim. Eh onda da şehri gezmek zul vallahi. sakın ticari taksi falanda demeyim,ipneler havaalanı yolcusu veya yabancı değilsen almıyorlar arabaya,şikayet falan tırt. diyorum ki madem durum böyle sabahçı olduğum vardiyelerde gider dükkanımı açar, küçük dekoratif şeyler yapar,rahatlarım.Öte yandan internet üzerinden satışını yaparım,para kazanırsam ne ala,kazanmaz isem sittir et. aylık azami 400 lira kira verebilirm bir dükkana. İnanın ayda dört gün olan izin günlerimde sadece beyoğluna gitsem bir sinema,yemek,kahve falan yapsam bana bunun yekünü yedi sekiz yüzü buluyor. yani para kazanmasam bile dükkan açmak daha karlı. yani ulvi amaç gene biraz kafa dağılsın.

İTALYA SEYAHATİ:  İlla İtalya olacak değil ya,yurt dışı olsun yeter kanaatindeyim. Diyelim bir hafta on gün falan kaldım. Dükkanın bir yıllık kirası veya ehliyet ile arabaya harcayacağım para  bu geziyle bitecek. Neden seyahat, tabi ki gene kafa biraz dağılsın,yoksa ülkemin suyu mu çıktı.
Aslında yazarken anlamış bulunuyorum ki benim tüm dertim kafamı azcık olsun dağıtmakmış be. Ve bildiğin bunu yapabilmek için bile bir bütçe gerekliymiş iyi mi :) Vallah sütten ağzım yanmamış olsa ulan Levo yap bi manita bak nasıl dağılıyor kafan diyeceğim :) ama yok cık olmaz! hatun gezmek ister eh dolmuşla gezecek değiliz bu yaştan sonra, yani gene araba. en kötüsü arabası olan bir hatun olmalı. Ayrıca mekan gerek,zaman gerek,kaprislere göğüs germek gerek vesaire... yahu ne yapmalı ?

Ben gene şu yukarıdakilerden birine odaklanayım en iyisi. Gerçi geçen tüm bunları bünyesinde barındırabilen bir kadınla tanıştım,müşterim. genetik bilimci 25'lerinde bir hatun. Avm'nin rezidansında yalnız yaşıyormuş, sanırım arabası da vardır. Üstelik o da yalnızca haftanın bir günü izinliymiş. öff aman...! sen aç bir atölye keyfine bak moruk, eminim tutacak o iş. Sonrasında araba falanda alırsın. Hem ne yurtdışı seyahati, bu yaz rotan öyle veya böyle İzmir olacak unuttun mu. Tamam tamam,fikrinize ihtiyacım kalmadı sanırım. kusura bakmayın vaktinizi çaldım istemeden. Yani paylaşmasam da olur artık bu yazıyı,ama o kadar yazdım yahu. Hadi hakkınızı helal edin. İyi haftasonları :)

3 yorum:

  1. Aaa nasıl gözden kaçmış bu yazı yahu?? Şu metal atölye işinde nasıl bir şeyler olacağını düşündüm. Aslında fena fikir değil.. bir iki tasarım yapıp, instagrama koy sonra bak bakalım oluruna.. hatta o kadar ki bu sana atölye bile açtırır gibi geliyor bana :) denemesi bedava..

    YanıtlaSil
  2. Sana instagramdan atıcam bir iki resim,atölye açmadan yapılamaz zaten tasarımlarım.

    YanıtlaSil
  3. Bir atölyeden yardım alsan.. deneme yapmak istiyorum desen olmaz mı acaba?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...