7 Temmuz 2012 Cumartesi

2 yıl okul tatili,vay anasını !


tuşlara dokunup yazmaktan nefret ediyorum,bir deftere yazınca da buraya geçmeye üşeniyorum.Zaten kendim içim yazıyorsam buraya geçmenin ne alemi var ? Evet kendime yazıyorum,yazdıkça tanıyorum kendimi ya da yazdıkça şekilleniyorum,aman ne bileyim işte... Okuyacak kitapta kalmadı kitaplığımda,gözüme batan  "2 yıl okul tatili" var sadece Jules Verne'in yazdığı. Çocukluğumda okuyamadığım için ukde kalmıştı, satın alalı iki yıl oldu hâlâ okuyacağım. 2012 sonsa şayet ölmeden okumam gereken kitaplardan biri. Ölmeden yapmam gerekenleri düşününce aklıma yalnızca henüz okuyamadığım kitaplar geliyor.Ne sıkıcı bir adamım. Zaten istesem de dünyayı gezemem ya,Tibete gidemem, evereste'de tırmanamam. Vakit ve nakit gerektiren imkansız hayaller,şurda ne kaldı zaten di mi. en iyisi okumalı. Bir eser de bırakmak isterdim aslında geriye ama Kafka'dan Sartre'dan aşağı kalmasın diye imtina ede dururken bak kıyamette geldi çattı Levent. hayret ilk kez adımın baş harfinide büyük yazdım.Saçmalıyorum,alkol olaydı böyle olmazdı.Para yok paraaa, alkol ve sigaradan feragat edip kitap almalı.Şu ikinci elciye uğrayalım yarın.ah!unutmadan, bu yazıyı okuma gafletine düşen  şansız arkadaşım,can yayınları yaz kampanyası başlatmış dienar mağazalarında,kitaplar 5 lira.gittim bir heyecanla,cıkk :( coelho'dan bir kaç şey var,diğerleri beş para etmez,ondan beş lira demişler, demek ki kar ediyorlar gene.siz yine de bi bakın derim.aman iyice saçmalamadan noktalayıp yatalım,yarın kardeşim kpss'ye girecek.yanında olacağım ve şunun şurasında 4 saat kaldı.neyse yarın dönüşte okuyayım şu kitabı,sonra isteyen olursa kargo ücretini öderseniz ilk isteyene yollarım.gerçi kitaptan pahalıya gelir o zaman da :) en iyisimi vapurda otobüste falan bilerek bırakayım,kitap sahibini bulsun,mümkünse çocuk olsun,benim gibi kazık napcek.iyi geceler....

8 yorum:

  1. bilerek bir yerlerde kitap bırakmak-biri alsın da okusun diye- çok güzel bir fikirmiş:)

    YanıtlaSil
  2. benim fikrim değil,kitapseverlerin zaman zaman yaptığı bir gelenektir,bazen farkında olmadan :)

    YanıtlaSil
  3. biz 8 aydır uyguluyoruz şehrimiz de oku bırak..:))

    YanıtlaSil
  4. crazywomanrosemary;ne güzel bir şehirmiş orası :) oku bırak düşüncesi çok romantik,çok keyiflidir.Ama asla bırakamayacağım kitaplarım yok mu,var:)Bu arada hangi şehir?Kusura bakma belki yazılarında belirttin ama ıskalamış olmalıyım.Yavruvatandasın diye anımsıyorum,yanılıyorsam fena çuvallayacağım :))

    YanıtlaSil
  5. Ne denli güzel şey yapıyorsun alkol ve sigaraya verilen o paralar kitaba verilseydi yurdumun insanları inci gibi parlayan dişlerle geziyor olurdu beyinleri pırıl pırıl ciğerleri tertemiz...Bilemediiin!Ben üniversiteler şehri Eskişehir deyim..:))ESTRAM duraklarına belirli yerlere bırakıyoruz ilgi duyan hemen ele geçiriyor.İçine sen de oku bir sonrakine bırak diyoruz:))

    YanıtlaSil
  6. alkol nerdeee,yok ki para.Sigaraya gelince içtiğim sigara tasvip etmesem de kaçak ve fiyatı 2.75 kuruş.ama haklısınız :) ancak Eskişehir olabilir bu güzel şehir diyecektim ama aklımda kıbrıs kalmış,ne akılsa :) tercihimi eskişehir mi yapsam ne,30 undan sonra okuma aşkıyla tekrar sınava girdik ya,hayrolsun bakalım :) bende bir sonrakine bırak diyorum ama uzunca bir monolog eşliğinde :))

    YanıtlaSil
  7. Emin ol gelen ayrılan öğrenci bile hayran bu şehire..öğrenci için ideal çünkü şehrim kadar öğrenci seven bir şehir olamaz diyorum:))30 yaş nedir ki okumanın yaşı mı olur..:))Pişman olmazsın:))

    YanıtlaSil
  8. Tercihler yakında olacak,düşünüceğim.Buraya mesaj düşünce uyarı geliyorsa da ben bilmediğimden ancak cevaplaya biliyorum,özür..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...