16 Mayıs 2017 Salı

Mır mır mır....!



Belki de uzun zamandır doğru yaptığım tek akıllıca iş bu bloğu açmak oldu. Evet, zaman zaman tümden kapatmayı düşündüğümü buraya defaetle yazdım. Ve hala bu fikir tazeleğini koruyor. Sanırım zamanında  en az yedi yıl düzenli olarak günlük tutmuş biri olarak buraya da istesem periyodik olarak bir şeyler nakşedebilirim. Lakin ikisi çok farklı şeyler, güncelerime adeta kusuyordum ve genelde çoğunluk kendim ile ilgili şeylerdi. Blog da bunu yapamazdım,çok bencilce olurdu. he madem belli bir mesai harcıyorum,bari bir işe yarasın bu düşüncesinden hareketle sinema tiyatro edebiyat kritiklerinde bulundum bir ara. Yazıların arasına çaktırmadan siyaset soktum. Hiç olmazsa bir farkındalık yaratma amacı güttüm. Başarılı oldun mu emin değilim, zarar vermediysem ne ala diyorum. bu dezenfarmasyon çöplüğünde gereksizce yer kaplıyorsam çok üzülürüm. İstatistiklerime bakıyorum,okul zamanları sanırım bazı kitap kritiklerindem faydalanıyor gençlik. Belki de kötü bu,basitçe kolaya kaçmalarına yardımcı oluyorum belki istemeden. Gerçi bunu düşünerek yazıyı eğip büküyor ödev formatından çıkarmaya ayrı bir özen gösteriyorum.

Neden mi yazıyorum bunları, sanırım gene  bir durum muhakemesi yapıyor olmalıyım blogun geleceği hakkında. Özellikle ilk başlarda çok özelimden bahsediyordum.diyorum ki; Levent kapama, sadece bunları sil gitsin.Şahsen kimsenin bloğuna girip eski yazılarına göz atmıyorum ama yapanlar var bunu biliyorum.Hadi onu da geçtim,ne yapıyorum ben burada,instagram da ne yapıyorum diğer sosyal mecralar da ? İnternette ne yapıyorum,hadi diyelim böyle bir teknoloji var mümkünse bir şeyler öğrenmek için kullanmak daha yeğ bir durum değil mi? Kendim dahil insanların söyleyecek ne çok  lafı varmış meğer,ne çok fikir. Oysa bilginin olmadığı yerde fikir olur mu hiç, hele ki zikir ? Facebook'u sıkıldığım için sildim snıyordum ama yoksa bende okumaya erinen kitleye mi dahil olmaya başladım. İnstagram'da resimlere bakıp geçmek çok daha mı kolay gelir oldu. Gazete okumayı bıraktım doğrudur,internetten pek köşe yazarı da okuduğum söylenemez artık. Ancak biliyorum, bunda son referandumdan öyle veya böyle evet çıkması büyük bir etken oldu. Mağlup olmayı kabullenmekte bir erdemdir,kaybettik işte. Artık ne önemi kaldı siyaset yapmanın. Buraya yazmanın zaten bir ehemmiyeti kalmadı, belki de zaten hiç yoktu. Şayet devam edeceksem kendime bambaşka bir format bulmalıyım. Kafam da kabataslak bir şeyler var ama sanırım netleşirse bir sonraki yazımda göreceksiniz. Ya da bir sonraki yazı asla olmayacak. Emin olduğum tek şey sizin bundan bir kaybınız olmayacağı ve benimse ufakta olsa bir kazancım olacağı. Nedir o, buraya harcadığım süre elbette. Tabii bu süreyi ne şekilde değerlendireceğim o da ayrı bir konu.
Tv kapalı yani radyosu açık,radyo voyage. As time goes bye çalıyor. Akvaryumuma bakıyorum,balıklarım pek bir mesut umarsızca süzülüyorlar suyun içinde. İzlenmeyi bekleyen dvdler rafta öylece duruyor ama sinema da izlenmeli sinema di mi. O zaman şu bana göz kırpan kitaplara odaklanmalı artık. Ah yanıbaşımda duran dumanı tüten çayı ve sigaramı nasıl da unuttum. Oda,evren bana kitap oku diye bağırıyor ve ben bu salak aletin başındayım. Ulan yoksa aydınlanıyorum mu ben şimdi ne :) Madem bütün imkanlarım tamam o zaman hadi sağlıcakla kalın. ( bütün imkanlarım tamam tümçesinden sonra aklınıza abone şarkısı geldiyse üzgünüm okur siz d en az benim kadar yaşlısınız :) bye bye...
Not:Bolca imla hatasına maruz kaldığınız bir yazı oldu,özür dilerim.

21 yorum:

  1. Olmaz olmaz, kapanırsa olmaz ki. Hem bizim bir aydınlanma yazısı vardı hani sipariş vermiştik. O daha gelmedi. Ve başka yazılar da vardı sanki.. Bir de eski yazıları kim gözetliyormuş yahu, herşey yerli yerinde kalmalı bence. Çok uzun bir yorum yazasım vardı ama cık, uzun yorum yapıp da kafa ütüleyen olmak istemem şimdi.

    YanıtlaSil
  2. aaa balthus yine mi ? evet ara ara kapatacağım, ben gidiyorum
    falan diyorsun ama sensiz olmaz ki. okuduğun kitapları, seyrettiğin filmleri
    anlat, neler yapıyorsun anlat illa faydalı işler yapıp evrende önemli biri
    olacağız değil ya. biz bize şurda mutluyuz ya. ya da benim için böyle bu.
    blogları okumakla geçen zamana acımıyorum, okumaktan
    keyif aldıklarımı görünce mutlu oluyorum. bazen yıllarca yazacakmışız
    gibi geliyor, hep beraber yaşlansak.

    YanıtlaSil
  3. kaybetmedik
    kabullenmeyeceğiz

    önce bunu ifade edeyim, okuyunca zıpladım yerimden çünkü.

    imla hataları umurum değil, ben seviyom okumayı senin bloğunu. Kapatma

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Biliyor musun Balthus, şöyle 10 a 10 bir kalas alıp seni güzel bir dövesim var.. neden mi?! duyamadım neden diye soruyor musun hala?!?! Yahu bloğunu keşfettim keşfedeli habire okuyucuya sine-i millete dönerim tehditidir gidiyor.. evet eski yazılarını okudum dönüp ama çok eskileri okumadım. N'olucak? o zaman belli bir süre sonunda sil bütün eski yazıları, alla alla.. Yazar en çok eski yazılarda daha iyidir, sonradan biraz cıvır işte (sen örneği) :P valla sinirlendim yaaaa..

    Kendine hiç kimsenin bilmediği bir blog mu açacaksın, orda daha deli, daha küfürlü, daha beter böcek yazılar mı yazacaksın naparsan yap ama artık bu blogda bir daha "kapatıcam, kapaaaattt..tım" vıdı vıdısı yapma.. Tüm bu sosyal medya olmadan önce bloglar vardı ve bir okuyucu var. Ben ne face, ne snap, ne twitter kullanıyorum. Bir instagram vardı fotoğraf için kullandığım o hevesim de gitti. Ama hiç bırakmadığım bloğum var ve bununla mutluyum. Bir şeyler üretmekten, birilerini okumaktan keyif alıyorum. Seni de öyle. Ama ne zaman böyle sırf yazmak için yazıyormuş gibi yazdığında kızıyorum sana..

    İşte o kadar.. öyleyken böyle.

    YanıtlaSil
  5. Ayy sevgili Momentos, ben bu yorumu ayakta alkışlıyorum..

    YanıtlaSil
  6. herteldenşef :) valla kızdım hakkaten.. :) benim ona nazım geçer elbet.. bakalım ne diyecek

    YanıtlaSil
  7. Herteldenşef; vallah sözümü hatırlamıyorum ama "aydınlanma" nosyonlu yazılarım arşivde yani eski yazılarımda mevcut :)
    Çok uzun ne yazacaktın merak ediyordum ki momentos'a şapka çıkarmandan içeriğini anlamış bulunuyorum.

    YanıtlaSil
  8. Buket; keşke sen hep yazsan. Okumaktan en keyif aldığım blogların başındasın,seni hep okuyacağıma eminim. Ve evet maalesef gene,bunu bu tarz dönüşler almak içinde yazmıyorum,n'olur yanlış anlaşılmasın.Burada değilse de ölene dek yazacağımı biliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Kadriye hanım; inancınıza hayranım umarım biz daha az genç olan kuşağa da sirayet eder.
    Beni pek okuduğunuzu bilmiyordum sevindim doğrusu. Kapamamak için çabalıyorum,sağolun.

    YanıtlaSil
  10. Sezer abla; jargonda 10'a 10 değil 5'e 10 diye geçer o kalas :)
    Sine-i millet'e dönmeliydi zamanında x parti ama artık iş işten geçti,belki oradan kaldı bu heves. Şaka bir yana face'de KK nickli meşhur bir abi vardı.Sosyalist bir sayfanın kurucusu,sürekli kapamak gitmekten bahseder,faceye fosbok der ama kapamak bir yana bir an kalkmazdı başından. Gene kompliman istedi herhalde bünyesi deyip eleştirirdim onu,o herifin pozisyonuna düştüm demek istemeden.
    Ve haklısın bir daha bu edebiyatı parçalamayacağım,kapatmamayı deneyeceğim. Ama yazmak için yazmazsam uzuuun aralıklı olur yayınlarım bilgine ;)
    Şayet devam edersem keyifli bir blog sizleri bekler.Hepinize sevgiler dostlar. Hoşçakalın...
    Not: nedense hiç birinizin yazdıkları da posta kutuma düşmedi. Momentos haber vermese farkında bile değildim.

    YanıtlaSil
  11. Hımm ben bir arşivi turlarım o zaman.. Tabi evrene o kadar kapatıciim sinyali giderse yazdıklarımız da posta kutusuna düşmez. :D

    YanıtlaSil
  12. İnanır mısın bende ona bağlamıştım ama bu düştü :)

    YanıtlaSil
  13. Hah şöyle hizaya gel :) benim kalasım 10 a 10 var mı diyeceğin :P
    Tamam anlaştık o zaman.. bir daha "K" harfini duyarsam elime makas alıp gelicem.. saçların için tabi :))
    Bakalım bu yorum gelecek mi sana?

    YanıtlaSil
  14. geldi geldi :) Zaten öyle veya böyle bu saçları kesen sen olacaksın gibi :)
    Biliyorsun İzmir'de kestiresim var,saçımı tabii :))
    Not: Saça çoğul eki konmaz momentos hanım,bu da kapak olsun sana :))

    YanıtlaSil
  15. Offf illa bir laf üretip haklı çıkma çabasi da işte 7-8 yaş arası bir oğlan çocuğuna yaraşır dı zaten 😉😀

    YanıtlaSil
  16. Ya hayır, nereyeeeee. Okuyoruz ne güzel, kimin bloğu çok faydalı ki önemli olan seni okuyan yazılarını seven birilerinin olması ki o da var :) burdayız biz :)

    YanıtlaSil
  17. Ya tamam kalıcam o belli oldu da sen de yazmıyorsun ki artık hemşerim, hemşehriydik değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh blogger şehrinden hemşeri sayılırız :) amaaan beni boşver, ben yazarım yine bi aralar :)

      Sil
  18. Yok anımsadım sen çanakkale'li falandın:) ben de üj bejim. Tabi blog diyarı da var ;)
    Eh o zaman sizde beni mazur görün hanımefendi.
    Hayır o bloğa yazılacak,o kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa üj bej misin :) bizde okuduk oralarda bea :)
      Piki :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...