29 Mart 2012 Perşembe

başlıksız


            Nereden ve nasıl geldiği belirsiz bir güç..Şunu yapmalı,bunu da yapmalı diye bir telaş bir heyecan.Artık değiştiremeyeceğime inandığım için kabullendiğim,kabullendiğimi sandığım şeyler.Neden olmamıştı acaba,neden becerememiştim zamanında bunları? Sorgulamak bir işe yaramayacak ya değiştirmeye çalışmak?  Gene başarısız olursam ki başarısızlık göbek adımdır benim,biraz daha üzülürüm ama en azından bir daha böyle bir iddiaya girmem kendimle. İçime nedensizce giren bu çoşkuyu bu çocuksu inancı tümüyle öldürmek için,bir kez daha hayal kırıklığına uğramam gerekiyorsa evet yapacağım bunu. Ha! Başarırsam şayet… gerçekten ne olacak başarınca? Offf! Nereden çıkageldi bu heves ?

              Bir ay kadar evveldi sanırım, güneş ufak ufak kendini göstermeye başlamış,ışığı alnıma yüzüme vuruyor, gözlerimi kamaştırıyordu ama henüz ısıtmıyordu ellerimi. Semtimizin işlek caddesindeki çay ocağında sigaramı tüttürüyorken yanıma kır sakallı bir amca oturmuş ve selamün aleyküm genç dedikten sonra birden şunları söylemişti : “Hayatı fazla sorgulamaya gelmez. Olmayınca olmaz evlat,fazla kurcalamamak,dert etmemek lazım. (alnını göstererek) şurada ne yazıyorsa o olur. İstediğin kadar uğraş didin, yazılı değilse olmaz.” İlk kez gördüğüm bu adam bende yüzümde ne görmüştü de böyle bir tirat atma gereği duymuştu acaba. Gerçekten o gelmeden önce ne düşünüyordum? katılmamakla beraber iyi hissettirmişti dedikleri. Tüm başarısızlıklarıma hemencecik bir kılıf bulmuştum işte.Demek tanrı istemeyince, kaderin değilse olmuyormuş. Tanrı belki vardı ama kader… kader denilen şeye inanamıyorum bir türlü. Gene de haklı olmasını istedim,bende bir sorun yok,kaderim böyleymiş demek ne büyük bir hafiflikti,başımı döndürmüştü.

              Bunları neden yazdığıma gelince; önümüzdeki Pazar günü tam 15 yıldır ertelediğim,kabullendiğimi sandığım bir şeyi değiştirmeye çalışacağım. Bunun için pek mücadele ettiğim söylenemez, lanet olası özgüvenim veyahut tembelliğim mani oldu buna.En azından niyet ettim,bu da bir şey benim için. Sonra yapmam gereken bir iki şey daha var acilen,onlar içinde hazırlığım aynı düzeyde.  Olmadı amcanın sözlerine sarılırım sıkı sıkıya :) 

2 yorum:

  1. benziyoruz.kesinlikle.ruhdaş:)umarım istediğin gibi yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Benziyoruz evet,sıkılma yazısını okudum bir kaç gün önce.4+4+4 cumhuriyete yapılmış bir darbedir kanımca.Gördün mü bilmem Yüksek Topuklar'a bir yorum yapmıştım,bir sorum vardı,hâlâ cevabını bekliyorum :) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...