30 Eylül 2012 Pazar

Sevimsiz bir pazar sabahı..
Büyük bir ihtimalle internet kafedeki zorunlu mesaimin son günü.
Sözüm ona yakında bu blogu kapayacağım,ona rağmen yeni bir kaç okuyucunun eklenmesi şaşırtıcı. Hazır elim değmişken facebook hesabını da kapayıp tümden sıvışmalı bu sanal alemden. Sosyal medyanın gücüne inancımı yitirmeme şu kadarcık kaldı. O sebeple yeni bir sayfa açma fikrimden de vazgeçtim gibi.Hadi kına yakın bu boktan sevimsiz pazar sabahı bir de padişah hazretlerinin kurultayı mı ne varmış. Sabahtan beri  haber kanallarında kurultayda dağıtılacak kumanyadan bahsediliyor. kuru fasulya pilav ayran tatlı falan..hadi ne duruyorsunuz,koşun ! Sokak hayvanlarına ölüm yasasına hayır diye bir de eylem düzenlenecekmiş,sanaldan bakıyorum yüz binlerce kişi iştirak edeceğini söylüyor,göreceğiz. klavye başında bi şey olmuyor,olmayacak gibi.Zaten okuma yetisini kaybetmiş bir milletiz,okuduğunu anlama yetisi ise hiç bir vakit olmadı. İtici gelse de gitmeden nasihat vereyim,hem kendime hem size;
Okuyun,bolca okuyun. Sinema tiyatro gibi aktivitelere gidin. Siyasetle alakadar olun ve bir duruşunuz olsun.Oscar Wilde amca da bunun yaşamımızdaki en önemli şey olduğunu söyler,beni boşverin ona kulak verin bari. Düşünün sorgulayın,her daim septik olun,muhalif olun.Savaşmayın sevişin,şevişmekten kim ölmüş di mi..Kim olduğunuzu bilin.ne geçmiş ne gelecek,yaşadığınız şu anı en iyi şekilde değerlendirin.Ölüm her an kapınızı çalabilir.Herkes bunu bilir de bir gün sıranın kendine geleceğine asla inanmaz. Basit mantıkla:
"gauisse bir insandır ve tüm insanlar ölümlüdür,o halde gauisse da ölümlüdür." Tolstoy'dan alıntı yapıp bakın ben ne çok okudum gibisinden her zamanki ukalalığımla noktayı koyayım.Sevgiyle kalın.

8 yorum:

  1. haklı olarak yine kızgınsın. gündemi takip edip akıl sağlığının yerinde olması mucize zaten. gideceğim buralardan diyorsun ama alışmıştık halbuki :(

    YanıtlaSil
  2. :)
    son dönem artan izleyici sayısına ben de ilavede bulundum sanırım.

    anarşizm bir düşünce tarzıdır ve severim...

    YanıtlaSil
  3. ...keşke bu kadar kızdırmasalar,isyan ettirmeseler insanı...birgün,kırgınlıklardan,kızmalardan,ayrılıklardan bile gideceğiz,sevgili Levent!
    ...tekrar hoşçakal demişsin,tekrar güle güle,kapat ama yazıların arşivde kalsın olur mu?
    okuyanlar bilir şu an seni sevenlerin,"burdan sevenlerin"hüznünü.bir hikaye okursun,içindekini çok sever,ayrılmak istemezsin,ama hayata geri döndüğünde kitaptan çıkıp bir de bakarsın ki,yazan "gideli"çook zaman olmuş.senin de ardında bıraktığın bu olsa da bir zaman sonra,hiç olmazsa insanlar"bilsinler"...

    YanıtlaSil
  4. Topyekün cevap versem kızmazsınız değil mi ? :)
    Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum.Bir de şu an tepemde bir arkadaşım playstation 3 ile ilgili sorular soruyor.Kaçtır abi ben anlamam desemde nafile,bir şey okuyorum müsaade et diyorum ama cıkk.Bir daha yanıtlama fırsatı bulamam belki belli mi olur.o yüzden böyle alelacele..işte :((affedin.Facede sürekli gideceğini söyleyip,face,'e her allahın günü küfürler döşenen sözümona sosyalist bir arkadaşım var,yıllardır gidecek bi türlü gidemiyor.ona benzemek istemem.O yüzden bir daha gitme lafı etmeyeceğim.Bir gün yazmaya başlarsam anlayın dönmüşümdür,yoksa sayfayı kapayıp giderim sessizce.(kusura bakmayın Nalan)İyi ki varsınız güzel insanlar..Ebru sizlede yeni tanıştık ama eminim sizde iyi birisinizdir.Anarşik hatunlar iyidir,hoştur vs..nedense reelde pek karşıma çıkmasalrda öyledirler herhalde :)çalakalem ama samimi bir yanıt oldu inanın.by byee... :)

    YanıtlaSil
  5. Yazdım , sildim, tekrar yazdım, yine sildim..Hayırdır nereye bu gidiş? Gidince düzelecekse bir şeyler, hepimiz gidelim. Sosyal medyaya inancını sorgulayamam.Ama burada bir misyonun var. sen inansan da inanmasan da. ve hiç kusura bakma bu gidişine bir çok sıfat ekleyebilirim. ki ben buna kaçmak derim. sorumluluklarından kaçmak, kendinden kaçmak, gerçeklerden kaçmak.. ne yani buradaysak bir şeyleri değiştirmeliyiz, olmuyorsa geri çekilmeliyiz mi diyeceğiz. Herşey kötüye gidiyor diye kabuğumuza mı çekileceğiz.Birinin oje çekilişini, ötekinin ipe sapa gelmez yazılarını, falancanın sevgilisiyle olan meselelerini mi okuyalım. Tamam kabul, çok güzel yazanlar var elbette..ama kaç tane sence?baş kaldır Levent, önce kendine baş kaldır.Şu yılgınlığına savaş aç, pesimist düşünceleri at beyninden. Kim bilir belki de bir yazın, bir insanın hayata bakışını değiştirecek.Belki silkinip kendine gelmesini sağlayacak. Ama mutlaka etkisini gösterecek. Tamam ara ver, benden sana izin, git dinlen :))lakin geri dön...kapanırsa bu blog, dönme ümidi kalmayacak...(umarım haddimi aşmamışımdır)

    YanıtlaSil
  6. fazla uzak kalma deyip uğurlamaya geldimmm.geç mi oldu ne!.:))

    YanıtlaSil
  7. merhaba crazywomanrodemary :)yok yok yakinda donucem.sadece kisa bir ara oldu bu.yazmaya devam.herkese iyi bayramlar,gorusmek uzere.(yanlis yazmiyorum lanet telefonun turkce karakterleri yok)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...