29 Aralık 2014 Pazartesi

2 film 1 yılbaşı


Mutlu yeni yıllar ama herkes için dilemiyorum bunu. Zaten eşyanın tabiatına aykırı bu dilek.  2015’te de birileri birilerini sömürecek, malına canına kastedecek. Maalesef olacak. İşte o insanlara kötü bir yıl hatta ömür diliyorum. Evlerini ateşler bassın falan desem çok ağır olur belki. Tanrı ıslah etsin ne diyeyim.

Aklıma iki film geldi sayın okur,birini hemen hepiniz bilirsiniz. Hani nemrut sinameki huysuz ve bunla doğru orantılı o kadar zengin bir ihtiyar vardır. Yılbaşı arifesinde evini sırasıyla birkaç hayalet basar ve ona ne kadar kötü biri olduğunu gösterir.Sonunda ihtiyar imana gelir,ulan ben ne adi bir ademoğluymuşum diyerekten geriye kalan ömrünü iyilik yapmaya adar. Sanırım geçen yılbaşı son versiyonunu cnbc-e’de izlemiştim.Robert Zemeckis imzalı bir animasyon : "A ChristmasCarol" .Hani ismini veremeyeceğim bir kişi var. Acaba bu öykü gerçekleşse ve o zatın evine girseydi bu ruhlar acaba sonuçları n’olurdu. Belki bir daha çocuklar ölmez, daha lise çağındayken gözaltına alınmazdı. Kesilmezdi belki bir daha ağaçlar. Domuzlar yüzerek boğazı geçmezdi. Madenci çocukları belki mezarı başında babaları için gözyaşı dökmezdi. Sırf fikirleri için özgürlüklerine pranga vurulmazdı bir daha belki gazetecilerin,aydınların ve daha onca şey… olur muydu ?


Bir diğer film ise başrolünü James Stewart’ın sırtladığı 1946 yapımı “Şahane Hayat” Namuslu iyiliksever bir adamın işleri ters gider, hayatı çekilmez olur ve keşke hiç doğmamış olsaydım diye bir dilekte bulunur. Ve film bu ya karşısına çıkan melek bu dileğinin gerçekleşmesi halinde yaşamın nasıl olacağını ona gösterir.Adam bunun sonucunda aslında farkında olmadan ne kadar çok şeyi olumlu yönde değiştirmiş olduğunu görür.Aslında şahane bir hayat yaşamıştır. Bu da beni,sizi bizleri anlatıyor biraz. Bazen hiçbir işe yaramamış olduğumuzu hissediyor olabiliriz.işte yukarıda bahsettiğim kötülüklere çaresiz seyirci kalmak vesaire. Acaba gerçekten öyle mi? İşte burada yazarak bile farkında olmadan belki çok şeye olumlu yönde tesir ediyoruz. Başını okşadığımız bir çocuk,derdini dinlediğimiz bir dost, ya da sadece iyi bir yurttaş insan olarak bile,yaptıklarımız eylem ve söylemlerimizle dahi belki dünyanın iyi,yaşanır bir yer olmasını sağlıyoruzdur. İşte bizim yeni yılımız mutlu sağlıklı huzurlu geçsin. Güçlü olun,dürüst olun,cesur olun, merak etmeyin şahane bir hayat bizi bekliyor ;)

4 yorum:

  1. Kötülüğün iyiliğe evrildiğini, evrileceğini zannetmiyorum Levent.. Onun için ikinci film daha çok ilgimi çekti. Gerçi senin film seçimlerine güvenirim ama :) Bu aralar kendimi filmlere verdim zaten. İzleyince bir yorum daha yaparım...

    YanıtlaSil
  2. ilk cümlen üzdü beni umarım yanılırsın/yanılırız.Emin ol iki filmde güzel ve emin ol zaten ilkinin başka bir versiyonunu da olsa izledin :)Apocolypto'da güzel filmdir ama inan şahane hayatı daha çok seveceksin:) ve Telve hanımcım madem önerilerimi dikkate alıyorsun her izlediğini sonradan yorumla lütfen ok ;)

    YanıtlaSil
  3. Şahane Hayat filmini izledim Levent.. Bazı insanların başarısı, bazılarının hayallerinden vazgeçmesine bağlıymış meğer...Ve kendinden çok başkalarını düşünenler, onların başarı ve mutluğunun mimarı olurmuş...Kimbilir, belki de en büyük mutluluk budur :))
    Çok güzel ve akıcı bir film. Özellikle son sahneler, "ben kimin hayatında ne kadar varım " sorusunu insanın aklına getiriyor..

    YanıtlaSil
  4. Beğeneceğine emindim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...