8 Aralık 2016 Perşembe

seçme saçmalar


Oldum olası çok okunan bir blog olmadım ve bunu dert ettiğim pek söylenemez. Ama biliyorum bloglar arasında dolaşıp sağa sola yorum şey ettirseydim durum farklı olurdu. İşte buna hep ayar oldum. Tüm sosyal ağlarda da durum aynı ; beğene beğeni,takibe takip durumları… dikkat edin bir yazıya yorum yapın ve diyelim biraz uzun olsun, kesinlikle uzun bir cevap alırsınız. Kısaysa da kısa. Adam onca yazmış şimdi kısaca sağ olun falan desem ayıp olur diye düşünülüyor herhalde. Oysa gerçek hayatta ikili diyalogların ritmi bu düzende işlemez.

Neyse bu girizgahı neden yaptığıma gelince tüm sosyal ağlardan elimi çekeceğim yakında bunu ilan etmek için geldim. Sebepleri çok: hadi facebook’u dedelere ninelere kaptırdık,ulan geçen bir akrabam ki 70’li yaşlarında bırakın instagramı beni twitter’da bile buldu. Belki ne var bunda diyorsunuz. Şöyle efenim birincisi reelde sürekli karşılaştıklarımla neden sanalda da buluşayım. İkincisi ise, ki bu çok daha önemli, iş arkadaşlarım, komşularım,akrabalarım olsun özellikle siyaseten çok ayrı uçlardayız ve bu paylaşımlarımda sansüre yol açıyor mecburen. Çok zayıf bir ihtimal ama belki bloğu kapatmam henüz burada bulamadılar; ama sanırım artık bloğumunda miadı doldu. Merak edenler olur diye üzülüyordum ama o kişilerde artık telefonum var, yani sorun olmaz. Yani özetle blog konusunda kafam karışık hala. Zaten okuyacak blogta bulamıyorum pek, kimse kusura bakmasın.

Şimdi olayımıza gelelim,geçen bir blog arkadaşı tüm zamanların kasım ayı yayınlarından bir derleme yapmış. Hoşuma gitti bende aralıkları şey edeyim dedim. Fark ettim en az aralık aylarında yazmışım genelde. Ve yanlış görmediysem en az okunanlar ve galiba hiç yorum bile yapılmamış :) şaşırdım mı? Elbette hayır :) işte linkler aşağıda efenim,ama çoğu video ve hatta resim telif şeysi falanla uçmuş gitmiş yazık.. ne çok şey dedim be ama sevdim bunu :) hadi isteyen aşağıdan tıklayıp şey etsin.bybye…

 

2011: o yıl aralık ayı kayda değer bie şey yok

2012 :




2013 :



2014:






8 yorum:

  1. Sosyal medya ile ilgili söylediklerinize kesinlikle katılıyorum! Ben de sadece instagram ve blog kullanıcısıyım. Ama bloğu kapatmayı hiç düşünmedim. Bilakis beli yaşlılıktan bükülmüş biri olana kadar yayın yapmayı düşünüyorum. :) Bloglar ilk yayın hayatına başladığında, kullanıcılar kendilerini tanıtmak için yorum bırakmak suretiyle var olmuşlardır bu normal aslında. Ama o blog senin bu blog benim gezerek kendini göstermek farklı bir şey. İzleyici çokluğu bazıları için gösterge olabilir. Azla yetinen, sadece kendi için yazan olmak iyi bir şey Balthus.. kesinlikle kapatmayın bloğunuzu. Sevgiler, MOMENTOS

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol momentos. Yazmıyor musunuz bu aralar zira okuma listesine düşmüyor. Yoksa hala mı takibe almadım sizi? Cepten anlaşılmıyor bi şey :(

      Sil
  2. Dört senedir kapatcam diyon nereye kapatiyon:)
    Kapatamazsin sen de.

    Okunacak blog gerçekten az. Ama olsun. Bir de yorumlasilmayan blog blog değil bana göre. Kimi öz yazar kimi laf olsun diye. dediğin gibi çoğunca iadeyi ziyaret gibi oluyo:) napican idare edecen işte:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dört yıldır mı sayıklıyorum,farkında değilim gerçekten :) yok başarabilirsem çok istiyorum bunu Narda.hem nice sebeplerim daha vardı. Yazdım sanıyordum kaleme dökmemişim ama.gecenin bi vakti yazınca :)

      Sil
    2. Ciddiye almayalım o zaman Narda :)
      Levent , tüm aralık yazılarının en çok yorum yapılanında yer almak gurur verici kendi adıma .. Seneye okuruz bu paylaşımını tekrar ;)

      Sil
    3. Siz geçin dalganızı,yeni blogum yapım aşamasında sessiz sedasız kapıyorum burayı.ne?tabii ki adresi vermiycem:)

      Sil
    4. Narda ile kafa kafaya verince neler yapabileceğimizi bilmiyorsun !!!

      Sil
  3. Boğulun kayıt kısmında başlayıp yarım kalan bir kaç yazı var 😊 yakında tamamlayacağım ama bugün yaptığım gezinin fotolarını yayınladım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...