5 Eylül 2015 Cumartesi

artık benim de var,sırada kaldı kedi :)

:)) bugün bir gitar aldım sayın okur. Hem de BİM'den. Ne kadar mutluyum anlatamam. Büyük ihtimalle çalamayacağım ve bir köşede öylece kalacak ama şu an için odamın bir köşesinde benle aynı havayı soluyor olması bile yeterli. Hani hemen elimin altında, belki bir süre sonra ufaktan bir şeyler çalmayı başarabilirsem şu yukarıdaki fotoyla kalmaz bir video da paylaşırım.
Eski okurlarım bilir 97- 2004 yılları arası beyoğlunda sokak müziği yaptım ben. daha doğru cümle, iki gitarist arkadaşıma eşlik ederdim. bazen back vokal olurdum şarkılarına bazen gösterdikleri bir akoru çaktırmadan arada kaynatarak vururdum. Esas arkadaşım Ati'ydi. Ati'yi ben hep Atilla sanırdım meğer Hayati'nin kısaltmasaymış. bu isim Ati'nin üzerinde çok eğreti dururdu gerçekten. her neyse,bu adamlar gitarlarıyla yatıp kalkan tiplerdi. Diğer arkadaşım Ayhan, mesela bir mekana gittik diyelim hemen gitarına bir sandalye kapar karşısına oturturdu. bir gün koşa koşa ve sevinerek geldiğini hatırlıyorum. Levo gitarım tam bir kilo verdi demişti. oğlum sen bu gitarı nerden hangi parayla aldın diye sorunca, inanın burada yazamam çok marjinal cevaplar alırdık. Hayal gücünüze bırakıyorum. gece dörtten sonra kaldırıma kıvrılıp yatardık,gitarları yastık olurdu başlarına. zaten kılıflarının içinde de ince pikeler vardı üzerimizi örttüğümüz. çoğu zaman onlar çalar ben para toplardım yoldan geçenlerden. beyoğlu anılarım uzun ve çok uçuk hikayelerden oluşuyor,bir gün belki kitaplaştırırım bunları. neden bahsettim şimdi ben bunlardan, yani sayın okur gitar denilen enstrumanla çok teşriki mesaimiz oldu. tanırız birbirimizi yani,hukuğumuz eskidir. yaş oldu 35 ama neden olmasın,yeterince sabırlı ve inatçıysam belki dile getiririm bu aleti. he he :)) benim bir gitarım var artık sayın okur...

8 yorum:

  1. Hadi bakalım hayırlı olsun . İzleriz artık videonu . Kedi ne zaman geliyor sen onu söyle :)

    YanıtlaSil
  2. Sağol Telve :) Kedi işi biraz zor. Bir ev sahibi olmalıyım zira ve bu da piyangodan falan para vurmazsa şayet hayatımın son demlerine denk gelecek gibi :) Ha bir de olası hayat arkadaşımın kedi sever olması gerek. ya düşündüm de zor iş o yahu :(

    YanıtlaSil
  3. Ben 2001- 2002 çok geçtim istiklalden. Mutlaka görmüşümdür...
    Bim gitar işine de mi girdi yahu :)

    YanıtlaSil
  4. Mutlaka görmüşsündür. Odakule'nin orada çalardık genelde ve zaten sadece biz vardık o yıllar. Evet,Bim ona da el atmış :)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun :) İstersen çalarsın ama ya. Bizim emektar gitar, kuzenle öğrenmeyi ertelediğimizden beri bir köşede duruyor, kızgın olsa gerek. Hayalleri bir köşeye atmamak lazım.

    YanıtlaSil
  6. Beyoğlu hikayelerinin ilginç olduğuna eminim. Bence kitaplaştırmaya değer. Gitar süper iş olmuş. Bakalım videoyu ne zaman yayınlıcaksın?

    YanıtlaSil
  7. " follow your dreams" bir gün koluma bu dövmeyi düşünüyorum Yağmur ;)

    YanıtlaSil
  8. Video iyi ihtimalle bir yılı bulur gibi Nilüfer.
    Kim bilir yazarım belki bir gün.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...